Bine ati venit pe www.bushido-tosainu.com

tosa inu tosa inu tosa inu

tosa inu
Tosa Inu sau Tosa Token (caine de lupta) este cel mai de temut si respectat dintre toata rasele de caini din Japonia . Acest caine in special si stilul de lupta sunt adanc inradacinate in traditia si cultura Samurailor antici.

 

Cant acestia se intorceau de pe campul de lupta, spre deosebire de restul locuitorilor orasului, care erau de regula negustori, fierari sau agricultori, soldatii trebuiau sa astepte un alt razboi sa fie declarat pentru a fi din nou angajati si a avea o sursa de venit. De multe ori, in timpul acestor pauze, acestia se angajau in lupte intre ei insisi. Privind acest lucru cu un oarecare dispret, unul dintre cei mai puternici dictatori militari Samurai si-a incurajat oamenii sa organizeze lupte de caini, in loc sa se angajeze in lupte intre ei.

 

Acesta a facut rasa Tosa foarte renumit, si acelasi Samurai Sef , numit Chozogabe, a intocmit reguli in luptele de caini. Dar, cand Toku Oawa, faimosul "Edo Ela" l-a invinis pe Chozogabe, acesta a vrut sa-i elimine pe toti luptatorii lui Chozogabe si pe cei care-l urmau. Au urmat schimbari in codurile de baza ale samurailor, facand tranzitia si mai grea. Toti acesti factori, au incurajat luptele de caini, care au mai potolit setea si frustrarea soldatilor ingreunati de toate aceste schimbari, rezultand Tosa, o rasa superioare de caini de lupta.

 

Traditia luptelor de caini, in special in districtul Tosa, din Shikoku a devenit extrem de popular. Produsul genetic superior, bine gandit de japonezi, Tosa erau extrem de activi in lupte si se bucura de un succes enorm.

 

Intre 1866 si 1869 o avalansa de straini au patruns in Japonia aducand cu ei caini masivi ca marime. Japonezii erau impresionati de acestia, in special de marimea si de rezistenta acestor caini vestici. Pentru a crea Tosa, au imprecheat Shikoku ken cu Bulldog-ul (1872), Mastiff (1874), German Pointer (1876), Great Danes (1924), Bull Terrier si St. Bernard, toti acestia fiind folositi pentru a imbunatati Tosa prin imperechere secventiala.

 

Si din acest motiv avem nevoie sa administram Tosa extra vitamine, calciu si minerale, acestia avand neovie de toate aceste elemente pentru a dezvolta o structura osoasa sanatoasa. Pe de alta parte, exista posibilitatea ca unii caini Tosa sa aibe probleme cu picioarele, din cauza volumului corporal mare. Din aceasta cauza trebuie sa fim extrem de atenti intre 2 si 9 luni, pentru ca acestia cresc cel mai repede atunci, dieta fiind cruciala in dezvoltarea sanatoasa a acestora.

 

tosa inuCateodata, partea dorsala se dezvolta mai repede decat cea anteriaora, pana cand acesta se dezvolta in intregime, si din aceasta cauza, cainele poate semana cu o Fila.

 

Ar trebui sa urmaresti cainele in fiecare saptamana,pentru a verifica daca capul creste proportional, daca nu, e necesara o schimbare in dieta. In aceasta privinta, nu exista o dieta mai speciala, acesta avand elemente aproape identice cu cele de care are nevoie o Fila, Mastif sau orice alt caine de dimensiuni mari.

 

Cat despre importul din Japonia Tosa, fiind un caine japonez, considerata comoara nationala, are o isotrie lunga in Dinastia Japoniei Imperiale. Multi crescatori in Japonia tin secret imperecherea acestei rase, de obicei sunt organizati in grupuri de 30-40. Grupurile au un conducator, care are grija si este responsabil de tot ceea ce priveste acesti caini. De regula, crescatorii japonezi nu vand caini Tosa, trebuind sa-i contactezi special, la achizitie nu ti se ofera nici o garantie privind sanatatea cainelui, sau ca nu are vreun defect genetic, din cauza ca acesti crescatori de regula nu vand acesti caini oricui. In lumea cainilor, Tosa este considerat omologul luptatorilor Sumo din zilele noastre. Punctul culminant in istoria luptelor de caini a fost la sfarsitul erei Meiji si inceputul erei Showa. In acest timp, un numar urias de lupte de caini s-au tinut in Japonia.

 

Un bun luptator Tosa e considerat un caine care are un cap mare, un gat puternic, o agilitate deosebita si nu in ultimul rand, un luptator inteligent. Pentru a castiga titlul de Yokozuna, un caine trebuie sa exceleze in aceste calitati, rangul maxim fiind de Mare Yokozuna, campionul suprem in turnamentele Tosa.

In ceea ce priveste aspectul Tosa, acesta este in general masiv, dar in acelasi timp flexibil si dinamic, cu un cap mare si lat si un trunchi musculos, cu un volum mare.Contrar cu cerintele clubului Kennel si Federatia Cainlogica Internationala, care prefera culoare rosia a blanei, in orasul Kochi City, locul de crescatori traditionali Tosa, se recunoaste o varietate de nuante, in afara de cel rosu.

 

 

 

 

tosa inu tosa inu tosa inu

 

Video

s s